måndag 21 mars 2016

Vilken skillnad

Även om vi försöker hålla samma rutiner varje dag för frukost, påklädning, mediciner etc så var skillnaden påtaglig under morgonen idag.
Alla var uppe när jag körde till jobbet men det hade infunnit sig en stillhet som inte brukar finnas annars på morgonen. Miss W åt frukost och läste tidningen i lugn och ro. Miss C hade ätit frukost först av alla (som vanligt) och kom sedan på att hon ville spela ett TV-spel som vi hade plockat undan, så det plockades fram igen och sedan satt hon där hur lugn som helst.
Mr G intog ryggläge på soffan och tittade på när Miss C spelade.
Oavsett hur mycket rutiner man försöker ha så känns det ibland som ett organiserat kaos på morgonen, Miss C:s kontrollbehov som rör om kläder är framplockade och väskan packad är alltid närvarande och svarar man inte direkt så fortsätter hon att fråga tills man svarar. Vi har försökt hitta sätt att kupera hennes kontrollbehov men inte lyckats alls. Många är de gånger då vi försökt säga till henne att man behöver bara fråga en gång alt så får man själv ta ansvar för att kläderna finns framplockade eller att väskan är packad. Jodå jag vet att hon kanske inte har den förmågan, men vi måste ju ändå jobba mot att hon ska få hela eller delar av förmågan att strukturera hur hon ska klara av morgonen på egen hand.
Någon annan dag ska jag visa bilder på hur vi tänker oss att göra för att hjälpa henne på traven.


På en kurs på barnhabiliteringen fick vi ett fantastiskt förslag från en familj, de hade en frukostlåda i kylen, i den fanns allt man kunde behöva för att själv ta fram frukost.

1 kommentar:

  1. Smart med frukostlåda! ��
    Håller med - hur mycket man än förbereder så händer ändå något oväntat.
    Kram!

    SvaraRadera