lördag 5 mars 2016

Ett genombrott

Under veckan som gått har vi nått ett genombrott om framtida skolgång för Miss W, det har ingalunda varit lätt att diskutera denna fråga. Efter ett utvecklingssamtal i veckan föll alla pusselbitar på plats och Miss W kunde acceptera att gå kvar i grundskolan ett år till.

Miss W är kunde lika gärna vara av årgång 01 som en 00 och vi tyckte att hon skulle få gå kvar på dagis ett år till för att hon inte var mogen för skolstart. Nä det tyckte inte dagis, tro tusan det, de hade brist på förskoleplatser så de ville bara att hon skulle gå över till förskoleklass så fort det gick.

Frågan är om någon tänkte i termerna att hon inte var mogen nog med tanke på att hon är född mellan jul och nyår. Hon lekte mest med tjejerna som var ett år yngre än henne, hon hade ingen naturlig plats bland tjejerna i sin egen ålderskull, de flesta var födda tidigt på våren.

Miss W var en tyst snäll tjej som inte ställde till med något, om det var något som inte fungerade så var det oviljan att prova nya saker, kanske borde förskolans team med specialister jobbat lite med henne för att se om hon hade någon bakomliggande orsak till detta, men nej då, hon var bara blyg och försiktig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar