onsdag 8 juni 2016

Är vi mer upplysta nu?

Då tänker jag mest på oss som föräldrar, svaret är både ja och nej. Varken jag eller maken slukar litteratur men vi försöker ständigt härleda ett beteende till något.

Idag kan jag om jag tittar noggrant i backspegeln konstatera att Miss C har uppvisat en provkarta av beteenden när situationen blivit henne övermäktig. Om det är för mycket människor runt henne på en tillställning vill hon gärna åka hem långt innan vi vuxna känner oss redo för att åka hem.

När hon var liten, upp till cirka 4 - 5 år så blev hon sjuk i segdragna infektioner som ofta var parade med hög feber i en vecka eller mer. Jag kan se nu att dagis sannolikt var en överkravs situation för Miss C, har till och med frågat på BUP om det kan hänga samman vilket läkaren konfirmerade.

I lagsporter där hon inte känner sig riktigt bekväm men ändå så gärna vill vara med slår hon sig och vill bli utbytt. Vi kommer att försöka få till lagsport i annan form för henne men inte nuläget. Nu ska hon få prova på en sport som kanske inte är helt lyckad utifrån hennes funktionshinder men som säkerligen kan bli bra om man ger henne tid. I detta fallet är det inte autismen som ställer till det utan ADD:n som gör henne långsam.

En sak som vi har sett de två sista terminerna i skolan är att så fort de frångår schemat i skolan och Miss C inte har klart för sig hur dagarna ska se ut, då brister hon i gråt för ingenting eller så blir hon arg, man kämpar med att hålla henne på humör medan hon är hemma. Så detta ska vi berätta för den nya klassföreståndaren, att man måste försöka förbereda Miss C bättre när det blir schemabrytande aktiviteter för att resten av hennes vakna tid ska bli bra. I detta ligger även möjligheten till att få läxläsningen till att fungera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar