måndag 31 oktober 2016

Äntligen lov

Innan har jag aldrig tänkt så, men just nu när Miss W stökar på sitt vis och Miss C blir sjuk titt som tätt så känns det som om vardagssituationen är övermäktig.

Miss W har haft prao den sista veckan innan lovet och det har fungerat bra, hon har varit nöjd och belåten med det hon har fått göra och fått uppleva. Arbetsgivaren var nöjd med henne och om hon behövde praoplats i framtiden så var det bara att hojta till. Det känns skönt för oss föräldrar att den praoplats hon valde passade henne bra och att hon därmed orkade delta, reflektera över det hon var med om och kunde diskutera olika saker med sin arbetsgivare.

Nu hoppas vi bara på att hon ska göra en koppling mellan att gå i skolan och sitt framtida yrkesliv så att hon går iväg utan stök på morgonen.

Miss C vill så mycket men kroppen orkar inte lika mycket. Hänga med kompisar är viktigt men vi märker att orken inte riktigt räcker för både skola och mycket kompishäng, frågan är hur vi ska knäcka den nöten. För Miss C mår inte bra om hon inte får vara med kompisar samtidigt så måste vi ju på något sätt värna en fungerande skolgång.

Mitt i detta står vi föräldrar, vi försöker ständigt finna lösningar när något kärvar men vi börjar bli rejält trötta och slitna, det är så mycket som ska fungera och fixas. Vi närmar oss en jul som innebär julshopping = ingen av oss känner väl varken lust eller ork att ta tag i det. Shoppa allt på nätet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar