tisdag 3 maj 2016

Att skapa optimala förutsättningar

går det? Jag vet inte, det känns som om livet kommer emellan ibland.

Men det är just det som samhället kräver av oss som har hemmasittare, vi ska se till att det finns optimala förutsättningar för barnet annars kanske det blir en orosanmälan till socialtjänsten. Vad är då optimala förutsättningar? Är det att lägga ner all annan verksamhet måndag - fredag?

Vi har inte blivit anmälda till socialtjänsten men andra familjer har och de precis som vi kämpar med att hitta de optimala rutinerna för att barnet ska gå i skolan. Oavsett var vi befinner oss i vuxenlivet så är det ju inte bara jobb och familj som gäller, vi har andra åtaganden vi måste gå på. Alltså måste vi lära våra barn att bara förbruka precis så mycket energi som behövs för att klara en uppgift, men ena dagen går det ju lätt och man förbrukar ingen energi alls och nästa dag är det tvärtom, men hur ska vi då lära barnen att spara energi för dagar som är lite jobbigare? Jag vet inte för vi har inte knäckt denna fråga ännu.

Däremot har vi försökt anpassa vardagslivet så att det går åt så lite energi som möjligt för Miss W, men hos oss är det svårt att lösa detta då Miss C har en annan personlighet och alltid vill ha kompisar hemma. Just detta är en energislukare för Miss W.

Miss W har äntligen bekräftat det jag misstänkt ett tag, att hon inte klarar av att sovra i intrycken när hon har mycket omkring sig. Detta är ju inte något som man som vuxen kan lära ut, utan här måste hon själv träna på att strunta i intrycken och det är inte lätt. Alltså innebär detta att gäster eller t ex shopping på stan kan knäcka henne om hon har en skör dag. En skoldag kan ju också knäcka henne om det är fel ämnen på schemat eller om det är fel lärare som hjälper henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar