fredag 13 maj 2016

Två dagar blev det denna veckan

Det är ju inte på något sätt oväntat för orken har varit på upphällningen länge. Ännu en dag då mentorn inte var på plats, det är tröstlöst att ens försöka få iväg henne då.

Pratade med en av elevassistenterna och det visar sig att Miss W har en slutuppgift att göra i hemkunskap men det finns ett stort motstånd mot detta. Vi diskuterade lite alternativa lösningar för hur Miss W ska kunna göra denna uppgift, med tanke på rätten som hon nog kan tänka sig att göra är ihopgeggad så är det sannolikt så att klasskompisarna inte kommer att äta.

Det alternativ som är sämst ur betygssynpunkt är att hon gör rätten hemma, vi dokumentarar med foton eller film, hon får skriva ner vad hon gör och sina egna reflektioner. Kanske får det bli den varianten, hon gillar inte att laga mat och särskilt inte ihop med lärare. Det kan vara svårt nog att få henne att göra detta hemma.

Efter mer än ett års glassproduktion så kan hon själv nu men det har tagit lång tid för henne att känna sig trygg i vad hon gör och vad hon behöver för att göra sin egen Ben & Jerry-glass. Under långhelgen som gick gjorde hon alla moment själv, jag behövde inte ens vara med i köket under tiden.

Hon och Miss C ska själva fixa mat under sommarlovet, mycket korv och hamburgare? Ja troligen, korv, makaroner, hamburgare, köttbullar och pommes är inga problem. Smoothies går också bra men det vill inte Miss C ha, så vi får nog köpa storförpackningar av färdiga köttbullar och hamburgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar