onsdag 3 februari 2016

Gymnasieval?

Nu är det snart dags att göra gymnasievalet för Miss W. Hur väljer man till gymnasiet om man är totalt ointresserad av vad som finns att välja på och har den tråkiga uppfattningen att det finns inga jobb som jag vill ha?


Vi har tidigare gått igenom alla linjer som finns att välja, jag har berättat vad man kan få för jobb efter respektive linje och om man behöver läsa mer efter gymnasieskolan.


Det svåra är ju att hitta en linje som skulle kunna passa med tanke på funktionshindret och oviljan att gå i skolan. Någon form av praktisk linje är ju alternativet då, men om man då inte är speciellt praktisk av sig blir det problem med en gång.


Nästa problem som uppstår är ju hur löser vi det med extrahjälp till Miss W, vad för stöd behöver hon för att klara av att genomföra en utbildning? Vilken instans hos kommunen har ansvar för dessa insatser?


Sist men inte minst, vill hon gå på gymnasiet? Vill hon gå den utbildningen som vi har tittat på och som vi tror passar bäst? Klarar hon av att bo på internat?


Till hösten har vi fått svaren på om hon kommer att gå på gymnasiet, vilken utbildning det blev i så fall och vilka insatser som krävs för att det ska fungera. Men tålamod är inte vår familjs bästa dygd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar