lördag 11 juli 2015

Lite av semestertankarna har gått i stå

Det har inte blivit så många utflykter men det kanske inte gör så mycket. Miss C har haft kompisar hemma och är nöjd med det. När hon tvingas följa med på utflykter som inte passar henne så brukar de utflykterna vara avklarade rätt snabbt.

Vi vuxna tycker det är rätt trist att behöva avsluta långt innan vi njutit färdigt men det är svårt att koppla av och koppla ifrån Miss C:s numera rätt tysta missnöje.

Ibland längtar man till den tid då man kan göra de här sakerna själv utan att behöva skaffa barnvakt. Det är ju egentligen dumt för man ska ju vara här och nu.

Men för mig är det svårt att se hur man ska locka barnen till andra aktiviteter än vad de gillar, Miss C tycker att fikaställen är pest, Miss W tycker att det är ok så länge det inte finns för mycket folk runt omkring henne.

Kulturella saker som museum har aldrig lockat barnen, de är lyckligast när de får hålla på med sina favoritaktiviteter.

En sak har vi dock lyckats locka Miss W med, en väninna berättade om boken Hemliga trädgården, väninnan sa att det var så avkopplande att färglägga när man var stressad för något. Vi har köpt boken, Miss W har akvarellpennor sedan tidigare (aldrig använda), igår åkte pennorna och boken fram, kommentaren "detta är kul" var ju skön att höra när man hört nä det vill jag inte under en lång tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar