onsdag 15 juni 2016

Nu har det efterlängtade sommarlovet äntligen kommit

vi vuxna tyckte det var värt att fira, gott grillat kött, ugnsbakade grönsaker och potatis. Efterrätten är jordgubbar. Vi har ju lite udda matvanor här. En äter helst kött och potatis, så de ugnsbakade grönsakerna gick bort. Den andra äter helst potatis och kalla grönsaker så då rök både köttet och de ugnsbakade grönsakerna.

En äter jordgubbar och glass medan den andra äter chokladbullar vilket den första inte äter.

Är det svårt att fixa till en firarmiddag eller är det? Hemmagjord chokladmousse skulle kunna fungera för båda men det är mer en vinterdessert.

Vi har givit upp när det gäller maten, den som inte gillar helt kött får alternativ och den som inte gillar grönsaker får endast de grönsaker som trots allt gillas. Om vi hade försökt med något annat så hade vi inte fått matro och matro känns viktigare och viktigare med åren.

Kanske handlar det om att vi har accepterat barnens svårigheter i olika former kanske handlar det om vårt eget behov av att matstunderna ska vara trevliga och locka till prova nya saker, inte idag och kanske inte imorgon men i sinom tid. Matstunderna ska ju också locka till socialt samspel och ska jämnt käbblas om maten så blir det ju inte så mycket social träning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar