tisdag 24 januari 2017

Long time no see

Ja så kan man sammanfatta glappet i bloggandet.

Till slut blev det lov, om det är stökigt med schemabrytande aktiviteter i skolan så är det ännu mer stökigt för Miss C att ha lov. Hon klarar ju inte själv att hålla rutinerna med att stiga upp, äta frukost och klä på sig så om vi inte hjälper till så blir det pyjamasdag hela dagen. Det är inte att byta kläder som är problemet, det är snarare att komma till skott och gå hämta rena kläder som är problemet.

Miss W hade ett bra lov med kompiskontakter, idrott och vila. Nu har vi börjat skolan igen och inte kan man säga att det fungerar friktionsfritt. Hittills har det inneburit en hemmadag i veckan, visserligen jobbar hon hemma men inte med alla ämnen, får vi henne att göra två ämnen får vi vara nöjda.

Eftersom Miss W ska gå på gymnasiet så är det lite stressande att hon inte fixar att vara i skolan alla fem dagarna i veckan. Gymnasiet hon valt är inte ett specialgymnasium så vi är helt i händerna på hur skolan kan anpassa för att hon ska kunna jobba på sitt sätt. Skolan hon valt erbjuder i alla fall att man får göra stora delar av årskurs 2 och 3 som praktik och vi har börjat spåna lite på var, när och hur man ska kunna lösa det. Lyckas vi bara traggla oss igenom 1:an på gymnasiet så känns det som om världen kan öppna sig för Miss W

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar